Jødekager
 
 
Mængde: 45-50 stk/2 plader
Ingredienser
  • 75 g smør, blødt men ikke smeltet
  • 110 g sukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 æg
  • Top:
  • Kanelsukker
  • Mandelsplitter
Fremgangsmåde
  1. Rør smør sammen med sukker og vanillesukker.
  2. Tilsæt mel og bagepulver.
  3. Dejen samles med citronsaft og æg, og den æltes godt sammen med hænderne.
  4. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.
  5. Dejen rulles ud, så den har en tykkelse på 3-4 mm, og udstikkes i ønsket form.
  6. Småkagerne lægges på en bagepapirsbeklædt bageplade (de flyder ikke ud) og drysses med kanelsukker og mandelsplitter, tryk mandelsplitterne lidt ned i dejen.
  7. Jødekagerne bages ca. 8 minutter (afhængigt af ovn og tykkelse på kagerne), til de er let gyldne i bunden.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/joedekager/