Pæregrød
 
 
Mængde: Ca. ½ liter pæremos
Ingredienser
  • 5 store pærer
  • ½ - 1 spsk koldt vand (det passer, selvom det lyder som en meget lille mængde, da pærer har et højt vandindhold)
  • 1-1½ spsk sukker (al slags sødning kan bruges; Sukker af ønsket type, sirup eller sukkererstatning)
Fremgangsmåde
  1. Pærerne skrælles, og kernehus, stilk samt blomst fjernes og pæren skæres i mindre stykker.
  2. Pærestykkerne koges i vandet, indtil de er helt møre.
  3. Tilsæt sukker og kog det sammen med pærestykkerne, til sukkeret er opløst.
  4. Smag til.
  5. Juster evt. med vand.
  6. Når grøden er færdigkogt, kan den blendes til ønsket konsistens med en stavblender (jeg er vild med en fin, glat og cremet pæregrød).
  7. Pæregrøden opbevares i tætsluttende beholder i køleskab.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Man kan nuancere pæregrødens smag med fx ingefær, vanille, kanel eller kardemomme.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/paeregroed/