Indisk kartoffelret med linser samt raita
 
 
Mængde: 2 personer som hovedret
Ingredienser
  • 500 g uskrællede kartofler + 1 spsk neutral olie +1 tsk havsalt + ¼ tsk knust/kværnet peber + 2 tsk garam masala + 1 tsk gurkemeje +1 tsk tandoori
  • 1½ løg + 2 peberfrugter (1 gul/orange og 1 grøn) + 1 ds grønne linser + 1 spsk neutral olie
Ved servering
  • Persille
  • Frisk mynte
  • Nigellafrø
  • *Raita
  • Evt. naanbrød
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Kartoflerne ordnes og skæres i både og kommes i en frysepose sammen med olie, salt, peber, garam masala, gurkemeje og tandoori, posen holdes lukket øverst oppe og rystes, så ingredienserne bliver grundigt blandet.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kartoflerne herpå i ét lag!
  4. Bag kartoflerne i 15 minutter.
  5. Imens ordnes og skæres peberfrugter i mellembrede "strimler" og løg i både (ikke for smalle).
  6. Løg kommes i en frysepose sammen med peberfrugter, linser og olie, posen holdes lukket øverst oppe og rystes, så ingredienserne bliver grundigt blandet, ligesom med kartoflerne.
  7. Når kartoflerne har været i ovnen i 15 minutter, tilføjes peberfrugt- løg- og linseblandingen til kartoflerne, og det hele vendes sammen. Tilføj evt. en smule ekstra olie, hvis der mangler lidt.
  8. Bag videre i ca. 25 minutter. Det er færdigt, når kartoflerne er gyldne, og peberfrugterne har lidt mørke steder/pletter.
  9. Server med persille, frisk mynte og nigella. Raita* gør sig rigtig godt til denne ret.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Raita er den indiske variant af tzatziki. Raita er helt enkel og består af yoghurt naturel (evt en blanding af yoghurt og fraiche), tyndtskårne stykker agurk og lidt havsalt. Jeg kommer også spidskommen i, og somme tider en smule frisk mynte.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/indisk-kartoffelret-med-linser/