Grøntsagslasagne med edamamebønner
- 1 ds hakket tomat
- 1 løg, grofthakket
- 1 dl vand eller fløde af ønsket type
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk paprika
- 1 tsk sellerisalt
- 1 tsk salt
- Peber
- 100 g brune champignon, medium skiver
- 100 g majs
- 100 g gulerødder, groftrevet
- 2 dl edamamebønner (dem fra frost uden bælg)
- ½ peberfugt i ønsket farvet, medium strimler
- 1 brik Mornaysauce, light eller almindelig
- eller
- Hjemmelavet:
- 5 dl mælk af ønsket type (ris-, soya- eller komælk)
- 2 spsk maizena
- Muskat efter smag
- Salt efter smag
- Fuldkornslasagneplader
- Revet ost eller rasp
- Svits løg i lidt olie til de er klare, men ikke har taget farve.
- Tilsæt hakket tomat, oregano, paprika, sellerisalt, salt og peber og kog saucen igennem.
- Mens tomatsaucen simrer, klargøres grøntsagerne.
- Når alle grønsagerne er klargjort, tilsættes de i saucen og denne varmes godt igennem.
- Tilsæt til sidst fløden, varm igennem ~ uden kogning ~ og smag til.
- Kom låg på gryden og stil tomat-grøntsagssaucen til side, mens den hvide sauce laves.
- I en lille gryde kommes 2 dl af mælken samt maizenamelet, og det piskes grundigt sammen.
- Tilsæt resten af mælken, lidt muskat og lidt salt.
- Kog blandingen op ved jævn varme og under konstant omrøring, så saucen ikke brænder på.
- Smag til med muskat og salt.
- Juster evt med lidt mælk, hvis konsistensen ønskes lidt mere lind.
- Tag gryden væk fra varmen.
- Begynd med en anelse af den hvide sauce og fortsæt i følgende rækkefølge:
- Plader
- Tomat-grøntsagssauce
- Hvid sauce
- Dette gentages x antal gange, til saucerne er brugt op.
- Slut af med hvid sauce og til sidst revet ost og/eller rasp på toppen.
- Lasagnen bages ca. ½ time. Den er færdig, når toppen er medium gylden og lasagnepladerne gennembagt.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/groensagslasagne-med-edamameboenner/
3.5.3229