Havregrød
 
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
Basisgrød:
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 2¼ - 2½ dl vand
  • ½ tsk havsalt
Ekstra features ~ vælg en, flere, alle eller ingen
  • 2 tsk grofthakkede valnødder eller mandler
  • 1 spsk chiafrø (knuste eller hele)
  • 50 g frosne blomkålsris
  • 1 tsk kanel
  • ½ - 1 tsk Easis Perfect strø (=1-2 tsk sukker/agavesirup)
Toppings, fx:
  • Bær (friske eller frosne), frisk frugt, vanille- eller kokosyoghurt, peanutbutter, saltkaramel, bønnutella osv.
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser koges sammen til ønsket konsistens i kasserolle
  2. Juster evt. med lidt vand.
  3. Hæld grøden over i en skål eller dyb tallerken og lad den evt. sætte sig et par minutter.
  4. Spis med toppings efter ønske.
Rigtig god fornøjelse
I øvrigt
Denne grød kan også laves som over night oats.

*Opblødte kerner: Kerner, feks. rugkerner, perlebyg eller lignende lægges i vand og trækker deri nogle timer, fx natten over. Herefter hældes vandet fra, og kernerne er klar til brug uden at skulle koges først. De opblødte kerner kan opbevares i en lukket beholder i køleskab 3-4 dage.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/yndlingsgroed-med-yndlingstoppings/