Yndlingsgrød
 
 
Mængde: 1 person
Ingredienser
  • 1 dl havregryn efter ønske, jeg bruger grovvalsede.
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk chiafrø (knuste eller hele)
  • 2 tsk grofthakkede valnødder
  • Evt. 1½ spsk opblødte*/kogte kerner, feks. rug eller byg (kan sagtens udelades)
  • Knap 2 dl mælk af ønsket type, jeg bruger havre- eller usødet soyamælk (eller brug blot vand)
  • Ønskes en sødere grød: Tilsæt ½ tsk vanillesukker eller 1 tsk sukker/anden sødning i tilsvarende mængde
Topping
  • Bær (friske eller frosne), frisk frugt, vanilleskyr, peanutbutter, saltkaramel, bønnechokospread osv.
Fremgangsmåde
  1. Alle ingredienser koges sammen til ønsket konsistens, enten i kasserolle eller mikroovn (2½ minut ved 800 watt). Juster evt. med lidt vand eller mælk.
  2. Hæld grøden over i en skål eller dyb tallerken og lad den sætte sig nogle minutter. Omrør herefter.
  3. Spis med skøn topping efter ønske.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Denne grød kan også laves som over night oats.

*Opblødte kerner: Kerner, feks. rugkerner, perlebyg eller lignende lægges i vand og trækker deri nogle timer, fx natten over. Herefter hældes vandet fra, og kernerne er klar til brug uden at skulle koges først. De opblødte kerner kan opbevares i en lukket beholder i køleskab 3-4 dage.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/yndlingsgroed-med-yndlingstoppings/