Mængde: 2-3 personer afhængigt af om retten serveres som hovedret eller tilbehør
Ingredienser
2 store bagekartofler
2 røde peberfrugter
2 medium løg
Olivenolie
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret salvie
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
Ved servering:
Oliven af ønsket type
Feta
Rucola
Frisk oregano
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Kartoflerne ordnes og skæres i både.
Kartoflerne kommes i en frysepose sammen med olivenolie, tørret oregano, tørret salvie, havsalt og friskkværnet peber, posen holdes lukket øverst oppe og rystes, så ingredienserne bliver grundigt blandet.
Beklæd en bageplade med bagepapir og læg kartoflerne herpå i ét lag!
Bag kartoflerne i 15 minutter.
Imens ordnes og skæres peberfrugter i mellembrede "strimler" og løg i både (ikke for smalle).
Når kartoflerne har været i ovnen i 15 minutter, tilføjes peberfrugt og løg til kartoflerne, vend forsigtigt disse sammen. Tilføj evt. en smule ekstra olie, hvis der mangler lidt på peberfrugt og løg.
Bag videre i ca. 30 minutter. Det er færdigt, når kartoflerne er gyldne, og peberfrugterne har lidt mørke steder/pletter.
Anret salaten med oliven, feta og frisk oregano, og server masser af frisk rucola ved siden af.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/middelhavssalat/