Nem rabarberkage
 
 
Mængde: En rund tærteform Ø25 cm/10-12 stykker tærte
Ingredienser
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • ¼ dl mælk
  • 100 g mel ~ enten udelukkende hvedemel eller halvt hvede- og halvt mandelmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
  • Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Bruges mandelmel som en del af melmængden, finthakkes mandler (nemmest i en minihakker) eller man kan bruge færdigkøbt mandelmel.
  3. I en skål piskes æg og sukker grundigt med håndmixer, indtil massen er lys og cremet.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og vend roligt blandingen sammen.
  5. Rabarber og vanillesukker blandes grundigt i en skål.
  6. Smør en tærteform (Ø25) med lidt smør og hæld dejen heri.
  7. Fordel rabarberstykkerne på dejen, tryk ikke rabarberstykkerne ned i dejen, lad dem blot lægge sig på dejen.
  8. Kagen bager ca. 35 min. til rabarberne møre, og kagen er færdigbagt (kagen er færdig, når dejen øverst i midten på kagen er færdigbagt (det er det sidste, der bager færdigt). Læg evt. et stykke staniol over kagen ca. halvvejs i bagningen.
  9. Serveres lun eller kold med blødtpisket flødeskum, fraiche eller vaniljeis til. Vaniljeyoghurt er også et fint tilbehør som et sundere alternativ.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type i samme mængde, friske eller frosne, prøv fx:

1½ - 2 røde æbler i både på max ½ cm tykkelse + drys med kanelsukker og grofthakkede mandler (måske lidt kortere bagetid)

225 g friske eller frosne hindbær + evt. mandelflager - lidt længere bagetid ved frosne hindbær (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)

1½ - 2 pærer i både eller tern + drys af rørsukker

225 g frosne blåbær + evt. fintrevet skal af ½ af behandlet citron (citronen kan sagtens udelades) + mandelsplitter (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)

For en lidt højere tærte:
1 æg
170 g sukker
¾ dl mælk
125 g mel ~ enten udelukkende hvedemel eller halvt hvede- og halvt mandelmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/nem-taerte-med-rabarber-mandler/