Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type i samme mængde, friske eller frosne, prøv fx:
1½ - 2 røde æbler i både på max ½ cm tykkelse + drys med kanelsukker og grofthakkede mandler (måske lidt kortere bagetid)
225 g friske eller frosne hindbær + evt. mandelflager - lidt længere bagetid ved frosne hindbær (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)
1½ - 2 pærer i både eller tern + drys af rørsukker
225 g frosne blåbær + evt. fintrevet skal af ½ af behandlet citron (citronen kan sagtens udelades) + mandelsplitter (de frosne bær skal ikke tøes op, bruges direkte i dejen)
For en lidt højere tærte:
1 æg
170 g sukker
¾ dl mælk
125 g mel ~ enten udelukkende hvedemel eller halvt hvede- og halvt mandelmel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
Evt. mandelflager eller grofthakkede mandler/hasselnødder til toppen