Nem rabarberkage
 
 
Mængde: En rund tærteform Ø25 cm/10-12 stykker tærte
Ingredienser
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • ¼ dl mælk
  • 100 g mel ~ her har jeg brugt 50 g hvedemel og 50 g fintmalede mandler (man kan også bare nøjes med udelukkende hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 225 g ordnede rabarber i mindre stykker + 1½ spsk vanillesukker
  • Gerne mandelflager til toppen
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Bruges mandelmel som en del af melmængden, finthakkes mandler (nemmest i en minihakker) eller man kan bruge færdigkøbt mandelmel.
  3. I en skål piskes æg og sukker grundigt med håndmixer, indtil massen er lys og luftig.
  4. Rør mælken heri.
  5. Mel samt bagepulver vendes grundigt i blandingen med en grydeske.
  6. Rabarber og vanillesukker blandes grundigt i en skål.
  7. Smør en tærteform (Ø25) og hæld dejen heri.
  8. Fordel rabarberstykkerne i dejen.
  9. Kagen bager ca. 35 min. til rabarberne møre og kagen har fået fin farve.
  10. Serveres lun eller kold med blødtpisket flødeskum, fraiche eller vanilleis til.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Rabarberne i denne opskrift kan sagtens udskiftes med bær af ønsket type i samme mængde, friske eller frosne. I så fald skal man ikke bruge vanillesukker på bærrene, men blot anvende dem, som de er. Måske man også kan bage en god nektarintærte med denne opskrift?

Ønskes en lidt højere kage bages 1½ portion i samme størrelse tærteform:
2 æg
185 g sukker
½ dl mælk
150 g mel (evt. halvdelen heraf mandelmel)
1½ tsk bagepulver
340 g ordnede rabarber
Gerne mandelflager til toppen
Bages til tærten er gennembagt, check med fx en stegenål eller tandstik.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/nem-taerte-med-rabarber-mandler/