Ønsker man at tilføje retten protein, kan dette gøres ved at tilsætte linser.
Mængde: 2 personer
Ingredienser
450 g rå rødbeder (=vægt inden skrælning)
2 rød grape (kan erstattes med (rød) appelsin)
50 g dadler (dem i pose, ikke de bløde i papæske!)
2 store spsk frisk timian
25 g valnøddekerner
Evt. linser (se øverst i opskriften)
Dressing
4tsk agavesirup eller honning
1½ tsk dijonsennep
2 tsk æblecidereddike
1 tsk olivenolie
½ tsk knust havsalt
¼ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
Dressingen røres sammen. Smag til.
Rødbederne skrælles og rives groft og blandes grundigt sammen med dressingen.
De øvrige ingredienser klargøres:
Grape skæres i halve fileter, dadler skæres i medium stykker (ikke for små), timian skæres medium, valnøddekerner hakkes groft.
De øvrige ingredienser lægges oven på de revne rødbeder - se billederne (alle ingredienser kan naturligvis også vendes sammen, men i så fald bliver alt bare rødbedefarvet).
Nyd salaten kold.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/roedbedesalat-med-roed-grape/