Raw dadel-kakao-kage med nøddebund
 
 
Mængde: 1 lille kage, 10-12 stykker
Ingredienser
Nøddebund
  • 85 g udstenede dadler (de bløde i papæske)
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnøddekerner
  • 1 spsk kokosolie
Dadel-kakao-top
  • 230 g udstenede dadler (de bløde i papæske)
  • 50 g mandler
  • Saft og skal af ½ appelsin (ubehandlet, selvfølgelig)
  • ¼ tsk knust havsalt
  • 2 spsk usødet kakao (den almindelige man bruger til bagning)
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 tsk vanillesukker
Fremgangsmåde
Nøddebund
  1. Alle ingredienserne til nøddebunden køres til en relativt fin konsistens i en minihakker el. lign. Det er dog vigtigt, at nøddebunden ikke bliver alt for fin i teksturen, da man så mister den lækre crunch i bunden.
  2. Kom et stykke bagepapir i en form (Ø18 cm), og tryk nøddemassen jævnt og fast ud i formen.
  3. Stil formen med nøddebunden i til afkøling, mens dadel-kakao-toppen tillaves.
Dadel-kakao-top
  1. Alle ingredienser til dadel-kakao-toppen kommes i en foodprocessor og køres til så fin konsistens som muligt. Massen vil være rimeligt fast. Ønskes en så fin konsistens som muligt, køres en stavblender grundigt igennem massen, efter massen har været i foodprocessoren.
  2. Fordel dadel-kakao-toppen over nøddebunden, og stil kagen på køl, så den bliver gennemkold.
  3. Ca. 20 minutter inden servering tages kagen ud af køleskabet og pyntes med masser af friske bær.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/raw-dadel-kakao-kage-med-noeddebund/