Grøn & grov linse-ret
 
 
Mængde: 2 personer
Ingredienser
Perlerug
  • ½ dl perlerug (ukogt vægt)
  • Vand
  • Lidt salt
Linser
  • 1 dl røde linser (ukogt vægt)
  • 3 dl vand
  • Grønsagsbouillon der passer til mængden af vand
Grønsager m.v.
  • ½ (rød)løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g broccolibukketter
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 2 gode håndfulde frisk spinat
  • 100 g cherrytomater
  • Saft af ½ lime
  • 1 tsk havsalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1½-2 dl kogende vand
Fremgangsmåde
Perlerug
  1. Perlerug koges i letsaltet og rigeligt vand under låg i 35 minutter.
Linser
  1. Linserne koges med vand og grønsagsbouillon roligt og under låg i 20 minutter.
Grønsager m.v.
  1. Mens linser og perlerug koger, klargøres grønsagerne:
  2. Hvidløget hakkes fint, de øvrige grønsager skæres halv-groft.
  3. Når linserne er færdige, kommes grønsagerne op i gryden til linserne sammen med limesaft, salt, peber og kogende vand.
  4. Blend grønsagerne med en stavblender. Dette gøres med let hånd og hist og pist, retten skal have en grov tekstur.
  5. Server med den kogte perlerug, som enten blandes i retten eller spises som topping på retten.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/groen-grov-linse-ret/