Coleslaw med kikærter og skyrdressing
 
 
Coleslaw’en kan også laves uden kikærter, brug da 100 g revet gulerod ekstra.
Mængde: 4 personer
Ingredienser
Coleslaw
  • 200 g spidskål
  • 100 g gulerødder (skrællet vægt ~ det svarer til cirka 2 gulerødder af medium størrelse)
  • 2 æbler + lidt citronsaft
  • 1 dåse kikærter (=240 g kogte kikærter)
Dressing
  • 200 g skyr (også gerne i planteudgave, gå efter en tyk variant)*
  • 1½ tsk stærk sennep
  • 1½ spsk agavesirup
  • 1½ spsk æblecidereddike
  • 1 god tsk knust havsalt
  • ½ tsk groft sort peber
Drys:
  • Solsikkekerner eller grofthakkede valnøddekerner
Fremgangsmåde
  1. Dressingen røres sammen og hviler, mens grøntsagerne ordnes.
  2. Kikærterne skylles og afdryppes grundigt.
  3. Æblerne skæres i stykker/strimler af ønsket størrelse og vendes med lidt citronsaft.
  4. Spidskål skæres i helt fine strimler.
  5. Gulerødderne skrælles og enten skæres i helt fine strimler tilsvarende spidskålen eller rives groft på rivejern.
  6. Bruges valnødder, skæres disse groft.
  7. Alle ingredienser undtagen valnødder/solsikkekerner vendes grundigt sammen.
  8. Drys med valnødder/solsikkekerner.
  9. Server coleslaw'en kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Ønskes det, kan man udskifte en tredjedel eller halvdelen af skyren med fraiche 9%.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/coleslaw-med-kikaerter-og-skyrdressing/