Fyldig rødkålssalat med garam masala, perlebyg og linser
 
 
Mængde: 2 personer som hovedmåltid eller 3-4 personer som tilbehør
Ingredienser
  • 400 g rødkål eller rød spidskål
  • 120 g grønne eller sorte linser - kogt vægt! (helt fint med dem fra dåse)
  • 35 g perlerug - ukogt vægt!
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk garam masala
  • Valnødder, grofthakkede og i ønsket mængde
  • 1 spsk agavesirup
  • ½ tsk knust havsalt
Fremgangsmåde
  1. Kog perlebyggen i rigeligt, letsaltet vand i 25 minutter. Afdryp og afkøl den kogte perlebyg.
  2. Kog linserne hvis ikke der bruges linser fra dåse. Afdryp og afkøl de kogte linser.
  3. Mens perlebyg og evt. linser koges tilberedes salaten:
  4. Skær rødkålen i ønsket størrelse (jeg kan godt lide helt tyndtskårne strimler).
  5. Appelsinerne skæres fri for skræl og skæres i stykker af ønsket størrelse (jeg fileterer altid appelsiner til salat, men det behøver man ikke)
  6. Valnødder hakkes groft.
  7. Alle elementerne vendes grundigt sammen.
  8. Salaten serveres kold.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Salaten kan også serveres med en skyr-/yoghurtdressing, i så fald skal man ikke komme garam masala, salat og agavesirup i salaten men i stedet blande denne dressing og servere den sammen med salaten (vendes dressingen i salaten vil den blive vandet pga appelsinsaften. Skiftes appelsin ud med en anden frugt/bær, der ikke væder så meget, kan dressingen vendes sammen med salaten):
180 g skyr naturel (min personlige favorit er den fra Løgismose, men anything goes)
1 spsk garam masala
1 spsk agavesirup
½ tsk knust havsalt
¼ tsk groft sort peber
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/fyldig-roedkaalssalat-med-linser-garam-masala-perlerug/