Julemuffins
 
 
Mængde: 12 muffins
Ingredienser
  • 2 øko-appelsiner
  • 50 g syltet appelsinskal, let hakket
  • 50 g hasselnødder, medium hakket
  • 3 udstenede dadler i mindre stykker
  • 1 æg
  • Sødning svarende til 1½ dl sukker
  • ½ dl smeltet smør el. neutral olie
  • 1 dl skyr naturel
  • 100 g hvid hvede mel
  • 100 g hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanille
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • Et nip god salt
  • 1½ dl mælk
  • Flormelis til pynt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovnvarme).
  2. Riv skallen af halvdelen af den ene appelsin fint.
  3. Pres saften af 1½ appelsin.
  4. Skær syltet appelsinskal, hasselnødder og dadler.
  5. Bland i en skål revet appelsinskal, appelsinsaft, syltet appelsinskal, hasselnødder og dadler.
  6. Tilsæt æg, sødning, smør og skyr og bland.
  7. Tilsæt de to slags mel, bagepulver, vanille, kanel, kardemomme og salt og bland.
  8. Tilsæt mælk og bland grundigt dejen sammen.
  9. Fordel dejen i muffinsforme.
  10. Bag ca. 20 minutter.
  11. Ved servering: Si flormelis over de afkølede muffins.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/julemuffins-med/