Dadelsnitter med 3 slags nødder & Baileys
 
 
Mængde: 9 små snitter
Ingredienser
  • 100 g mandler
  • 30 g valnødder
  • 100 g dadler, udstenet vægt (de bløde i papæske)
  • 5 spsk Baileys/anden alkohol eller appelsinsaft
  • 1 tsk vanillesukker
  • ½ tsk knust havsalt
  • 2 spsk usødet kakao (den man bruger til bagning)
  • 1 spsk kokosolie
Topping
  • Hakkede pistaciekerner
  • Hampefrøskaller
  • Evt. Boghvedekerner eller poppet quinoa
Fremgangsmåde
  1. Mandlerne kommes i en minihakker og køres til groft mandelmel.
  2. De øvrige ingredienser tilføjes, og massen køres, til den er sammenhængende men dog stadig har tydelige stykker af nødder.
  3. Beklæd en beholder* med husholdningsfilm stort nok til også at kunne dække toppen af massen. Kom massen i beholderen, læg husholdningsfilmen hen over massen, og tryk massen jævnt og glat ud i formen. Fjern herefter husholdningsfilmen fra toppen af massen.
  4. Drys rundhåndet med toppingen og tryk det let ned i massen.
  5. Stil beholderen i køleskabet nogle timer inden servering.
  6. Inden servering skæres snitterne ud i ønsket størrelse.
  7. Opbevares i køleskab i lukket beholder.
I øvrigt
*Beholder, størrelse:
12x12 cm for høje snitter
15x15 cm for lave snitter
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/dadelsnitter-med-2-slags-noedder-baileys/