Grov risengrød med rug- & solsikkekerner
 
 
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 125 g grødris
  • 75 g skårne/knækkede rugkerner
  • 30 g solsikkekerner
  • 1 liter mælk af ønsket type, herunder også plantemælk, gerne havre- eller rismælk (bruges plantemælk kan det anbefales at tilføje 1 dl piskbar plantefløde for at gøre grøden fint hvid og få lidt fylde i smagen)
Tilbehør
  • Abrikosgrød, æblegrød eller skovbærgrød samt ristet kokosmel og lidt solsikkekerner
Fremgangsmåde
  1. Vand og salt koges op.
  2. Grødris, rugkerner og mælk tilsættes, og grøden koger under konstant omrøring i 10 minutter.
  3. Tilsæt solsikkekernerne og bland dem grundigt i grøden.
  4. Læg låg på gryden og pak den ind i et tæppe eller et stort håndklæde. Her hviler og trækker grøden 45 min.
  5. Efter hvile/trækning omrøres grøden grundigt, og den er klar til servering (tilsæt her plantefløden, hvis dette ønskes og varm meget kort grøden igennem)
  6. Grøden serveres med ønsket topping.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/grov-risengroed-med-rug-solsikkekerner/