Vegetarisk teriyaki stir fry
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 200 g brune champignon
  • 300 g hvidkål
  • 1½ rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g sukkerærter
  • 125 g bønnespirer
  • 300-400 g tofu (eller 1 dåse linser eller bønner)
  • 200 g fuldkornsnudler (el. dine yndlingsnudler)
  • Lidt sesamolie til stegning
  • Sesamfrø til drys
  • Teriyakisauce, denne portion
Fremgangsmåde
  1. (Lav teriyakisauce hvis du ikke har lavet den i forvejen)
  2. Ordn og skær alle grøntsagerne i stykker af ønsket størrelse, jeg kan godt lide, at stykkerne er lidt grove og rustikke.
  3. sær tofuen i stykker af ønsket størrelse.
  4. I en gryde koges rigeligt, letsaltet vand op til nudlerne, som koges heri efter pakkens anvisning. afdryp nudlerne grundigt efter kogning.
  5. Opvarm en dyb pande/wok til høj varme (hos mig er det trin 8 eller 9 ud af 9). Kom nok sesamolie i til at grøntsagerne ikke brænder på men ikke så meget, at de "drukner" i olie.
  6. steg først champignon og hvidkål til disse er bløde og har fået lidt farve/"brændte pletter".
  7. tilsæt løg og peberfrugt og disse med til de også har fået lidt farve.
  8. Tilsæt til sidst hvidløg, sukkerærter, bønnespirer og tofu som steges med til de er tilberedt.
  9. grøntsagerne skal være møre men stadig have masser af bid, når de er færdige.
  10. Skru ned til middelvarme og kom nudler og teriyakisauce op til grøntsagerne. Det hele blandes grundigt, mens det varmes igennem.
  11. Server med sesamfrø til drys.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/vegetarisk-teriyaki-stir-fry/