Svenske kakaosmåkager
 
 
Ingredienser
  • 225 g hvedemel
  • 20 g bagekakao
  • 140 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 150 g smør eller Naturli Blok
  • Et nip knust havsalt
  • ½ dl vand
  • Drys: Perlesukker
  • Til pensling: 1 æggehvide eller vand (æggehvide giver det pæneste resultat, men det fungerer fint med vand)
Fremgangsmåde
  1. Kom alle tørre ingredienser i en skål og bland dem grundigt med piskeris.
  2. Bruges "fast" smør, rives dette på den grove side af et rivejern.
  3. Kom smørret op i skålen til de tørre ingredienser og brug fingrene til at smuldre det til helt fint smuldr.
  4. Tilsæt vandet og saml dejen, først med grydeske dernæst med hænderne.
  5. Pak dejen ind i film og lad den hvile på køl ½ time.
  6. Når den halve time er gået:
  7. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnvarme.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  9. Del dejen i 6 stykker.
  10. Rul hvert stykke til en pølse (ca. 30 cm), som trykkes ud til en længde på 1 cm i højden og 2 cm i bredden (de 2 cm i bredden ser ikke ud af meget, men det passer i sidste ende) og læg stængerne på bagepladen (de kan godt være der allesammen).
  11. Bag stængerne ca. 20 minutter til de er faste på overfladen og krakelerede.
  12. Stængerne skæres straks, de kommer ud af ovnen: Med en skarp kniv skæres stængerne i [bskrå[/b] stykker af ønsket bredde. De skrå skiver ser dels pæne ud og dels kan man her justere, hvor lange de skal være.
  13. Lad små kagerne køle helt af og opbevar dem herefter i kagedåse.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/svenske-kakaosmaakager/