(Mængden tilpasses afhængigt af, hvor mange gulerødder man sylter)
2 dl æblecidereddike
½ dl koldt vand
1 tsk sukker
¼ tsk groft sort peber
Evt. fyld, fx laurbærblade, sennepsfrø, fennikelfrø, hele peberkorn
Fremgangsmåde
Æblecidereddike, vand, sukker og peber røres sammen, indtil sukkeret er opløst.
Gulerødderne skrælles og enten skrælles i lange, tynde "baner" med fx en tyndskræller eller skæres i tynde "mønter".
Gulerødderne kommes i en beholder, der kan lukkes med låg.
Hæld eddikelagen over gulerødderne, lagen skal næsten dække gulerødderne, men behøver ikke dække helt til at begynde med, for gulerødderne bliver bløde efter lidt tid i lagen og trykkes herefter helt ned i lagen.
Tilsæt evt. ønsket fyld, fx laurbærblade og sennepsfrø.
Luk låget og sæt beholderen i køleskabet.
Lad gerne de syltede gulerødder trække nogle timer inden brug.
Afdryp den ønskede mængde syltede gulerødder i en sigte inden brug for at undgå, at de væder for meget i fx en sandwich.
De syltede gulerødder kan opbevares rigtig længe i tætsluttende beholder i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/wraps-med-tofu-og-groent/