Efterårsgalette ~ grov galette med portobello
- 60 g blødt (ikke smeltet) smør
- 150 g fuldkornsmel
- ½ tsk knust havsalt
- 80 g yoghurt naturel (plante eller ko)
- 200 g portobello
- 1 tsk smør
- 1 løg
- 1 squash, gerne slank
- 20 g valnøddekerner
- 2 enebær
- 1 tsk salt
- ¼ tsk groft sort peber
- Frisk timian
- Gerne lidt valnødder
- Evt. en sprød grøn salat med vinaigrette
- Begynd med dejen:
- Kom smørret i en skål sammen med mel og salt.
- Ælt med fingrene til massen er helt smuldret/"krummet".
- Saml dejen med yoghurten.
- Sæt dejen på køl hvor den hviler, mens fyldet klargøres.
- Tilbered fyldet:
- ~ Portobello rengøres og skæres i skiver på ½ cm
- ~ Løg pilles, halveres på langs og skæres i strimler på ½ cm tykkelse
- ~ Squash skæres i "mønter" på ½ cm tykkelse
- ~ Valnøddekerner skæres medium
- ~ Enebær knuses helt fint (brug fx en morter)
- Portobello steges på en tør, hed pande til de er faldet let sammen.
- Skru lidt ned for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Steg det hele, til grøntsagerne er faldet sammen (løgene skal ikke tage farve).
- Tag panden af varmen og lad den vente.
- Færdiggør galetterne:
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme (=over- og undervarme).
- Del dejen i to og rul disse ud til to cirkler på ca. 24 cm i diameter.
- Fordel fyldet på de to bunde, der skal være 4 cm afstand til kanten uden fyld på, denne kant skal bukkes ind over galetten til sidst.
- Fold kanterne af dejen ind over selve galetten, så der er en bred kant ind over fyldet samt en åbning hvor fyldet kan ses.
- Galetterne flyttes forsigtigt over på en bagepapirsbeklædt bageplade, de kan sagtens være på den samme plade.
- Galetterne bages ca. 25 minutter, til de er sprøde og fint gyldne.
- Drys med frisk timian samt en smule valnødder ved servering, og server sammen med en sprød, grøn salat, gerne med vinaigrette
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/efteraarsgalette-grov-galette-med-portobello/
3.5.3251