Efterårssalat
 
 
Mængde: 4 personer som hovedret
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 løg
  • 2 søde kartofler
  • En smule olivenolie
  • *
  • 150 g ukogt perlebyg
  • 6 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • *
  • 1 dåse kikærter
  • 75 g soltørrede tomater (dem i olielage i glas)
  • 75 g tørrede abrikoser (de usvovlede smager bedst)
  • 2 fed hvidløg
  • 35 g mandelsplitter
  • 30 g rucola
  • En håndfuld persille
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1½ tsk knust havsalt
  • ¼ tsk groft sort peber eller hvidløgspeber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Mens ovnen opvarmer, skæres grøntsagerne i halvgrove stykke (lad gerne skrællen blive på de søde kartofler, hvis den er pæn).
  3. Bland grøntsagerne med lidt olie og bag dem i ovnen i 30 minutter (de må gerne tage lidt farve).
  4. Sæt perlebyggen til at koge med vand og salt. Den skal koge roligt (hos mig er det trin 5 ud af 9) uden låg i 30 minutter.
  5. Mens grøntsagerne bager og perlebyggen koger, ordnes de øvrige ingredienser:
  6. ~ Kikærterne skylles og afdryppes grundigt
  7. ~ Soltørrede tomater og tørrede abrikoser skæres medium-fint
  8. ~ Hvidløg skæres fint eller knuses i hvidløgspresser
  9. ~ Rucola skæres eventuelt og i så fald groft
  10. ~ Persille skæres groft
  11. Når perlebyggen er færdigkogt, drænes den for vand. Afkøles hvis salaten ønskes kold. Ønskes salaten varm, bruges perlebyggen straks, mens den er varm
  12. Grøntsagerne afkøles, hvis salaten ønskes kold. Ønskes salaten varm, anvendes grøntsagerne straks, mens de er varme.
  13. Bland alle salatens elementer. Smag til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/efteraarssalat/