Grove og nemme pitabrød
 
 
Mængde: 8 pitabrød
Ingredienser
  • 4 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 200 g rugmel
  • 375-400 g hvedemel
  • 15 g olivenolie
  • 10 g salt
Fremgangsmåde
  1. Udrør gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt de to slags mel (hold lidt af hvedemelet tilbage), olie, og salt og rør dejen grundigt sammen. Dejen vil højst sandsynligt være let klistret, inden den stilles til hævning.
  3. Lad dejen hvile tildækket med et viskestykke og i stuetemperatur i 45 minutter.
  4. Når hævningen er færdig, tændes ovnen på 250 grader varmluft og et bagestål eller en bageplade sættes samtidig ind i ovnen.
  5. Tag dejen ud af skålen, den har hævet i, ælt den let og vej den af i 8 lige store stykker. Tril hvert dejstykke til en kugle.
  6. Beklæd bagestålet/bagepladen med et stykke bagepapir. Rul kuglerne ud til pitabrød efterhånden, som de skal bages. Der kan bages to, max tre, pitabrød ad gangen på et bagestål/en bageplade.
  7. Pitabrødene rulles ud til 5 mm tykkelse* og bages med det samme.
  8. Pitabrødene bages 7-8 til de er puffet op og har fået fin farve.
  9. Afkøl på bagerist pakket ind i viskestykke og opbevar de afkølede pitabrød i en bøtte med låg eller en plastikpose.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Man kan købe kageruller, der kan rulle ud i præcise tykkelser, de er ret praktiske. Jeg har en fra Ditte Julie, som kan rulle ud i fx 4 og 6 mm. Jeg bruger 4 mm til lidt tyndere pitabrød og 6 mm til lidt tykkere pitabrød. En sådan kagerulle er også guld værd ved fx småkagebagning.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/grove-og-nemme-pitabroed/