Vær opmærksom på, at jeg ikke bruger måleskeer i mine opskrifter men almindelige te- og spiseskeer (lidt toppede, ikke strøgne).
I denne opskrift bruges et metalfad str. 20 x 20 cm med høje kanter.
Mængde: 16 stykker kage
Ingredienser
Kage
175 g hvedemel
50 g hvid hvede mel
140 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
60 g smør eller Naturli' Blok
1 dl danskvand
1 dl mælk (havre- eller komælk)
100 g æblemos uden æblestykker i
Top
100 g smør eller Naturli' Blok
175 g brun farin
125 g kokosmel
1 tsk vaniljesukker
1½ dl mælk (havre- eller komælk)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnvarme (ikke varmluft).
Beklæd en bageform str. 20 x 20 cm med bagepapir.
Smelt smørret.
Rør med et piskeris de tørre ingredienser sammen i en skål (piskeriset afhjælper klumper).
Tilsæt de våde ingredienser ad et par omgange og vend dejen roligt sammen med en grydeske ~ rør ikke mere end nødvendigt.
Kom dejen i den bagepapirsbeklædte bageform og fordel den i et jævnt lag.
Kagen bages ca. 25-30 minutter, til den er næææsten færdigbagt og let gylden.
Mens kagen bages, laves toppingen: Alle ingredienser til toppingen kommes i en lille gryde og smeltes sammen til farinen er opløst ved medium varme og jævnlig omrøring.
Når kagen er stort set færdigbagt, tages den forsigtigt ud af ovnen, ovnen skrues op på 200 grader (stadig almindelig ovnvarme), og toppingen fordeles lidt forsigtigt på kagen.
Bag kagen i ca. 5 minutter til toppingen bobler lidt (nogle steder i hvert fald).
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/droemmekage-uden-aeg/