Bønne Stroganoff
- 2 dåser bønner, fx cannellini, kidney, borlotti eller en blanding
- 1 rødløg
- 1 rød snackpeber
- 1 bakke (=200 g) brune champignon
- 100 g minigulerødder/snackgulerødder
- 100 g knoldselleri
- 100 g blomkålsris (dem fra frost)
- 140 g tomatpuré
- 4 store laurbærblade
- 2 tsk tørret rosmarin
- 2 tsk paprika
- 2 tsk røget paprika
- 1½ tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- ¼ cayennepeber
- 1 tsk agavesirup
- 1½ grøntsagsbouillonterning
- ½ dl rødvin
- 4 dl vand
- 1½ tsk groft salt
- ½ tsk groft sort peber
- Grøntsagerne ordnes:
- ~ Løget pilles og skæres i medium strimler
- ~ Snackpeber halveres, befris for stilk, membran og kerner og skæres i medium "halvmåner"
- ~ Champignon ordnes og skæres i halvtykke skiver
- ~ Gulerødderne ordnes og skæres i medium mønter
- ~ Knoldselleri skrælles og skæres i halvgrove stykker
- Bønnerne skylles og drænes grundigt.
- Løgstykkerne steges lidt bløde i lidt olie (skal ikke tage farve).
- Tilsæt de øvrige grøntsager og steg kortvarigt med.
- Alle øvrige ingredienser tilsættes, og saucen koger roligt (hos mig er det trin 4 ud af 9) med låg på gryden og omrøring ind i mellem ca. 30 minutter.
- Fjern laurbærbladene.
- Smag til.
- Server meget gerne sammen med kartoffelmos (til 4 personer bruges 1 /2 - 2 kg kartofler).
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/boenne-stroganoff/
3.5.3251