Bønne Stroganoff
 
 
Mængde: 4 personer
Ingredienser
  • 2 dåser bønner, fx cannellini, kidney, borlotti eller en blanding
  • 1 rødløg
  • 1 rød snackpeber
  • 1 bakke (=200 g) brune champignon
  • 100 g minigulerødder/snackgulerødder
  • 100 g knoldselleri
  • 100 g blomkålsris (dem fra frost)
  • 140 g tomatpuré
  • 4 store laurbærblade
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk røget paprika
  • 1½ tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • ¼ cayennepeber
  • 1 tsk agavesirup
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • ½ dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk groft sort peber
Fremgangsmåde
  1. Grøntsagerne ordnes:
  2. ~ Løget pilles og skæres i medium strimler
  3. ~ Snackpeber halveres, befris for stilk, membran og kerner og skæres i medium "halvmåner"
  4. ~ Champignon ordnes og skæres i halvtykke skiver
  5. ~ Gulerødderne ordnes og skæres i medium mønter
  6. ~ Knoldselleri skrælles og skæres i halvgrove stykker
  7. Bønnerne skylles og drænes grundigt.
  8. Løgstykkerne steges lidt bløde i lidt olie (skal ikke tage farve).
  9. Tilsæt de øvrige grøntsager og steg kortvarigt med.
  10. Alle øvrige ingredienser tilsættes, og saucen koger roligt (hos mig er det trin 4 ud af 9) med låg på gryden og omrøring ind i mellem ca. 30 minutter.
  11. Fjern laurbærbladene.
  12. Smag til.
  13. Server meget gerne sammen med kartoffelmos (til 4 personer bruges 1 /2 - 2 kg kartofler).
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/boenne-stroganoff/