Æbleskiver (uden æg)
 
 
Bages æbleskiverne noget tid, inden de skal spises, kan de enten varmes i mikroovn (så bliver de bløde) eller i ovn (så bliver de let sprøde igen) ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter.
Mængde: Ca. 25 æbleskiver
Ingredienser
Æbleskiver
  • 200 g hvedemel
  • 100 g hvid hvede mel (dette er et fuldkornsmel)
  • 75 g sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk knust havsalt
  • Skal af 1 ubehandlet citron
  • 4½ dl mælk af ønsket type (havre-, neutral soya- eller komælk)
  • 2 tsk citronsaft
  • Smør(bar) til stegning
Tilbehør
  • Fx kirsebærsauce, sirup (mørk og lys), flormelis, marmelade
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser samt citronskal røres sammen i en skål.
  2. Med en håndmixer eller i røremaskine piskes mælk og citronsaft i de tørre ingredienser ad 2-3 omgange. På denne måde undgåes klumper i dejen.
  3. Lad dejen hvile 20-30 minutter.
  4. Varm en æbleskivepande op til middel varme eller opvarm en æbleskivebager.
  5. For hver æbleskive der bages, kommes lidt smør i hullet.
  6. Kom dej i hullet, op til a. ½ cm fra kanten.
  7. Bag hver æbleskive til dejen overflade er boblende og cremet.
  8. Vend æbleskiven halvt rundt, log lad den stege til overfladen igen er boblende og cremet.
  9. Vend æbleskiven en kvart omgang nog efterfyld: Kom dej i hullet helt op til kanten og vend æbleskiven den sidste kvarte omgang.
  10. Kom en smule smør ned i hullet til æbleskiven.
  11. Bag æbleskiven færdig ved jævnligt at vende den rundt i hullet til den er bagt jævnt og gyldent over det hele.
  12. Nyd æbleskiverne med fx kirsebærsauce, sirup (mørk og lys), flormelis, marmelade eller lige hvad du har lyst til.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/aebleskiver-uden-aeg/