Æbleskiver (uden æg)
 
 
Mængde: 25-28 æbleskiver
Ingredienser
Æbleskiver
  • 200 g hvedemel
  • 100 g hvid hvede mel (dette er et fuldkornsmel)
  • 75 g sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk knust havsalt
  • Skal af 1 ubehandlet citron
  • 4½ dl mælk af ønsket type (havre-, neutral soya- eller komælk)
  • 2 tsk citronsaft
  • Smør(bar) til stegning
Tilbehør
  • Fx kirsebærsauce, sirup (mørk og lys), flormelis, marmelade
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser samt citronskal røres sammen i en skål.
  2. Med en håndmixer eller i røremaskine piskes mælk og citronsaft i de tørre ingredienser ad 2-3 omgange. På denne måde undgåes klumper i dejen.
  3. Lad dejen hvile 20-30 minutter.
  4. Varm en æbleskivebager op eller varm en æbleskivepande op til middel varme.
  5. For hver æbleskive der bages, kommes lidt smør i hullet.
  6. Kom dej i hullet, men ikke helt op til kanten, da dejen hæver.
  7. Bag hver æbleskive til den har sat sig i kanten. Løsn forsigtigt dejen hele vejen rundt i kanten og kom lidt smør rundt i kanten.
  8. Vend* æbleskiven halvt rundt, løsn dejen forsigtigt i kanten og kom en smule smør herved.
  9. Efterfyld evt. æbleskiven med lidt mere dej, og vend herefter lidt kvikt æbleskiven den sidste halvdel rundt. Kom en smule smør i hullet.
  10. Bag æbleskiven færdig ved at vende den rundt i hullet til den er bagt jævnt over det hele.
  11. Bages æbleskiverne noget tid, inden de skal spises, kan de enten varmes i mikroovn (så bliver de bløde) eller i ovn (så bliver de let sprøde igen) ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter.
  12. Nyd æbleskiverne med fx kirsebærsauce, sirup (mørk og lys), flormelis, marmelade eller lige hvad du har lyst til.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Jeg bruger en kombination af to stegenåle og en teske til at vende æbleskiverne med. Man kan også bruge et trægrillspyd. Se evt. denne video og bliv klogere på vending og efterfyldning af æbleskiver.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/aebleskiver-uden-aeg/