Nemt madbrød med havregryn og hørfrø
 
 
Mængde: 1 brød ~ ca. til 4-5 personer
Ingredienser
  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 5 g groft salt
  • 25 g hørfrø
Drys
  • Grovvalsede havregryn
  • Hørfrø
Fremgangsmåde
Sammenrøring
  1. Udrør gæren i vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør eller ælt dejen grundigt sammen.
  3. Dejen hæver tildækket:
  4. ~ ENTEN natten over/dagen igennem i køleskab
  5. ~ ELLER 1½ time i stuetemperatur
Efter hævning:
  1. Sæt en bageplade i ovnen, tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad ovnen varme helt op.
  2. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys herpå lidt grovvalsede havregryn samt lidt hørfrø.
  3. Hæld dejen fra skålen (brug til hjælp en fugtet dejskaber) og ud på havregrynene+hørfrøene på bagepapiret.
  4. Form med let vandfugtede hænder og blide tryk et aflangt brød på 25 cm i længden.
  5. Sørg for at brødet er lidt fugtigt på hele overfladen, ligesom hvis man havde penslet det (det bruger du bare dine i forvejen vandfugtede hænder til).
  6. Skær et snit i hele brødet længde, ca ½ cm dybt.
  7. Drys med grovvalsede havregryn og hørfrø.
  8. Træk bagepapiret over på den varme bageplade.
  9. Bag brødet ca. 25-30 minutter (bruges madtermometer skal centertemperaturen være 98 grader).
  10. Nyd!
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Er et enkelt brød for lidt? Så bag to! Du fordobler bare alle opskriftens ingredienser. Det bliver ikke nemmere.

Ønsker du et højere brød og måske lidt større skiver?
Tilsæt da yderligere 25 g grovvalsede havregryn + 25 g ekstra hvedemel + 5 g gær, og form brødet til 20 cm i stedet. Dette forlænger bagetiden lidt.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/nemt-madbroed-med-havregryn-og-hoerfroe/