Græskargranola
 
 
Ingredienser
  • 250 g græskarmos (= cirka et halvt hokkaido)
  • 8 dadler (de bløde fra papæske)
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g græskarkerner
  • 2 spsk kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk allehånde
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk muskatpulver
  • ½ tsk helt knust havsalt (dette fremhæver smagene, men det kan sagtens undværes)
Fremgangsmåde
  1. Lav græskarmosen (kan sagtens gøres på forhånd).
  2. Når græskarmosen er færdig:
  3. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  4. Græskarmos og de udstenede dadler blendes til en glat masse (så glat som muligt i hvert fald).
  5. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  6. Tilsæt gærskar-dadelmosen i skålen og bland det hele meget grundigt.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir og spred granolablandingen ud herpå. Med to spiseskeer "hakkes" granolaen ud i så små stykker som muligt, granolaen må ikke ligge et dækkende lag på pladen (se billede længere nede).
  8. Gør nu som følger:
  9. ~ Granolaen bages 15 minutter.
  10. ~ Herefter vendes og hakkes granolaen (stadig på pladen) i mindre stykker med to spiseskeer.
  11. ~ Bag granolaen videre i 10 minutter.
  12. ~ Herefter brækkes/smuldres granolaen (stadig på pladen) i små stykker, dette kan gøres med to spiseskeer eller med fingrene (hvis man er lidt kvik på fingrene kan man godt gøre det uden at det er for varmt)
  13. ~ Bag granolaen videre i 5 minutter.
  14. ~ Vend granolaen rundt, bag videre 5 minutter.
  15. ~ Måske skal granolaen vendes en sidste gang og bages 5 minutter mere, men ikke nødvendigvis. Hold øje, granolaen skal være bagt og sprød, men selvfølgelig ikke brænde af. Vær opmærksom på, at granolen bliver meget sprødere, når den er kølet af.
  16. Granolaen afkøles helt på bagepapiret på en bagerist.
  17. Ibland eventuelle tranebær hvis dette ønskes, når granolaen er helt afkølet.
  18. Opbevares i tætsluttende beholder og holder ret længe.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/graeskargranola/