100 g kogte grønne linser (enten "hjemmekogt" eller fra dåse/pakke)
100 g gulerod, persillerod eller pastinak (de 100 g er den mængde, der bruges i retten, dvs efter skrælning)
125 g finvalsede havregryn
30 g pinjekerner
3 spsk rød balsamico
¼ tsk tørrede chiliflager
½ spsk tørret oregano
1 stor tsk havsalt
½ tsk sort groft peber
Fremgangsmåde
Kog de røde linser i den angivne mængde vand med låg på gryden i 15 minutter. Når linserne er færdigkogte, hældes evt. oversjydende vand fra (IKKE i sigte, bare som man ville hælde vand fra fx kartofler).
Mens linserne koger ordnes grøntsagerne:
~ Løget finthakkes
~ Gulerod (eller persillerod/pastinak) skrælles og rives groft på rivejern.
Alle ingredienser kommes i en skål og blandes grundigt.
Form farsen til 6 bøffer og lad dem hvile ½ time inden stegning (kan sagtens hvile længere).
Kom lidt neutral olie (fx rapsolie) på en stegepande og steg bøfferne ved middel varme (trin 5-6 ud af 9 hos mig) til de er flot gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/italienske-linseboeffer/