Bløde grovboller med tranebær og hasselnødder
 
 
Mængde: 12 boller
Ingredienser
  • ½ dl lunkent vand
  • 35 g gær
  • 2 dl mælk
  • 60 g smeltet smør
  • 130 g hvid fuldkornshvede mel
  • Ca. 265 g hvedemel, måske lidt mere
  • 10 g mørkt maltmel
  • ¾ tsk havsalt
  • 2 spsk agavesirup (eller sukker)
  • 80 g tørrede tranebær
  • 50 g hasselnøddekerner, halverede
  • Pensling: Æg for blank overflade ELLER mælk (plante eller ko) for mat overflade
Fremgangsmåde
  1. Gæren udrøres i vandet.
  2. Mælk og smeltet smør tilsættes, og blandingen røres sammen.
  3. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres/æltes grundigt sammen. Obs: Dejen må endelig ikke blive for tør, hellere en anelse til den fugtige/en anelse klistrede side. Dog er det vigtigt, at dejen heller ikke er for flydende, for at den skal kunne holde formen.
  4. Bollerne rulles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Fugt et viskestykke og læg dette over bollerne.
  6. Bollerne hæver 45 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg eller (plante)mælk.
  8. Bollerne sættes ind i en kold ovn på midterste ribbe. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovnvarme.
  9. Bag bollerne ca. 15 minutter til de er fint gyldne.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
Bollerne holder sig bløde nogle dage i plastikpose.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/bloede-grovboller-med-tranebaer-og-hasselnoedder/