Groft madbrød med soltørret tomat, oliven og rosmarin
 
 
Mængde: En springform på Ø24 cm (ca. 12 stykker brød)
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 2½ dl koldt vand
  • 75 g soltørrede tomater (dem i olielage)
  • 50 g sorte oliven
  • En stor spsk havsalt
  • ½ tsk sukker
  • 150 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
Topping
  • Lidt olivenolie til pensling
  • Havsalt til drys ved servering
  • Gerne frisk rosmarin til drys ved servering
Fremgangsmåde
  1. De soltørrede tomater afdryppes og skæres i grove skiver.
  2. De sorte oliven halveres.
  3. Gæren røres ud i vandet.
  4. Alle ingredienser tilsættes, og dejen røres grundigt sammen. Melmængden passer, dejen er blød og noget klistret, det er meningen.
  5. Beklæd en springform (str. 24 cm) med bagepapir og kom dejen heri. Brug bagsiden af en vandfugtet spiseske til at fordele og glatte dejen ud i formen, skeen skal fugtes flere gange undervejs. Herved undgås at dejen klistrer til skeen.
  6. Dejen hæver ca. 8 timer* i køleskab eller 45 min. i stuetemperatur.
  7. *
  8. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme, og lad den varme helt op.
  9. Når ovnen er helt varm, pensles brødet forsigtigt med lidt olivenolie.
  10. Bag brødet ca. 25 minutter til det er gyldent. Bruges stegetermometer, er brødet færdigt ved 97-98 grader.
  11. Drys ved servering med havsalt og gerne også med lidt frisk rosmarin.
  12. Brødet kan serveres både nybagt (let afkølet), koldt eller genopvarmet.
Rigtig god fornøjelse.
I øvrigt
*Dejen kan fx røres sammen om morgenen og bages op til aftensmaden.
Recipe by v for vegetarisk at https://vforvegetarisk.dk/groft-madbroed-med-soltoerret-tomat-oliven-og-rosmarin/