Vegetarisk tandoori
 
 
Blend saucen eller blend ikke saucen (se i opskriften hvornår og hvordan) ~ uanset hvad er det en toplækker konsistens på saucen.
Mængde: 3-4 personer
Ingredienser
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær (den angivne mængde er den mængde, der bruges, dvs. uden skræl)
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dl fløde
  • 20 g røde linser
  • 1½ spsk æblecidereddike
  • 1½ spsk soya
  • 1 dåse tomatpure (=140 g)
  • 1½ spsk agavesirup
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk paprika
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4 dl vand
  • 1½ tsk groft salt
  • ½ tsk groft sort peber
  • 45 g mandelsplitter
  • 1 dåse butterbeans (=240 g kogte butterbeans)
  • 350 g blomkålsbuketter (svarer cirka til et lille blomkålshoved)
Tilbehør
  • Ris, fx brune ris eller jasminris
  • Frisk spinat
  • Yoghurt naturel
  • Mandelsplitter eller hakkede mandler
  • Evt. også tørrede chiliflager
Fremgangsmåde
  1. Først ordnes alle grøntsagerne:
  2. ~ Peberfrugten befries for stilk, membran og kerner, og peberfrugten skæres i mindre stykker.
  3. ~ Løget skrælles og skæres i mindre stykker.
  4. ~ Hvidløgsfeddene pilles og skæres fint.
  5. ~ Skrællen skæres af ingefæren, og ingefæren skæres fint.
  6. I en dyb pande eller gryde opvarmes lidt neutral olie (fx raps) ved mediumhøj varme (trin 6-7 ud af 9 hos mig)
  7. Svits peberfrugten i olien, til peberfrugten har fået lidt stegefarve.
  8. Tilsæt løgstykkerne og lad dem stege med, til de er let bløde (skal ikke tage farve).
  9. Tilsæt hvidløg og lad dem stege kortvarigt med (skal ikke tage farve!)
  10. Tilsæt saucens øvrige ingredienser undtagen mandelsplitter, butterbeans og blomkål og bland det hele grundigt.
  11. Lad saucen småkoge med låg på gryden 20 minutter. Omrør ind i mellem så saucen ikke sætter sig fast på bunden af panden/gryden.
  12. Når saucen er kogt færdig, blendes den med stavblender, hvis dette ønskes. Jo mere blendning, jo mere glat og cremet sauce. Blendes saucen ikke, er det en blød, cremet sauce med stykker af løg og peberfrugt. Både blendet og ikke-blendet er saucen rigtig lækker.
  13. Tilsæt herefter butterbeans og blomkålsbuketter, og saucen småkoger videre med jævnlig omrøring og med låg på gryden, indtil blomkålsbuketterne er let møre, ca. 10 min.
  14. Tilsæt mandelsplitter og varm videre i 5 min.
  15. Juster evt. saucens konsistens med lidt vand, men husk: Tandoori er en ret tyk sauce.
  16. Server tandoori med ris af ønsket type, fx brune ris eller jasminris, frisk spinat, yoghurt naturel samt mandelsplitter/hakkede mandler. Evt. også tørrede chiliflager til drys.
Rigtig god fornøjelse.
Recipe by V FOR VEGETARISK at https://vforvegetarisk.dk/vegetarisk-tandoori/