Version med æble, blåbær, kanel og mandler ~ bloggens klassiker
Basisopskriften og:
¼ tsk kanel
¼ dl mandler, grofthakkede
¼ æble med skræl i tynde tern
½ dl blåbær, frosne eller friske
Topping: Grofthakkede mandler og græskarkerner
Version med bær ~ altid populær
Basisopskriften og:
1 dl frosne eller friske ribs/solbær/hindbær/brombær/lignende (ikke jordbær)
¼ tsk kardemomme
Topping: Grofthakkede mandler
(Prøv fx en version med ribs og solbær toppet med nedenstående karamelliserede nødder!)
Version a la gulerodskage ~ kage til morgenmad, ja tak
Basisopskriften og:
40 g groftrevet gulerod
1 strøget tsk kanel
¼ tsk stødt nellike
¼ tsk stødt ingefær
Topping: Grofthakkede hasselnødder eller karamelliserede valnødder (se længere nede i dette felt)
Version med rabarber ~ forårsfavoritten
Basisopskriften og:
50 g rabarber i ret tynde skiver
Yderligere ½ tsk vanillesukker
Topping: Grofthakkede mandler eller hasselnødder eller karamelliserede valnødder (se længere nede i dette felt)
Version med kompot/frugtgrød ~ bare hyggelig
4 gode tsk kompot eller frugtgrød, fx rabarberkompot, pære- eller æblegrød, evt. tilføjet ¼ -1/2 tsk stødt ingefær - lægges forsigtigt ned i grøden forskellige steder, skal ikke røres ud (se billede længere nede i indlægget)
Topping: Grofthakkede nødder af ønsket type
Peanutbutter & jelly-topping ~ altid, altid lækkert
Denne topping bruges på bagt grød lavet som basisopskrift:
1½ dl frosne hindbær optøes (fx kort i mikroovn eller i gryde), der må stadig gerne være synlige bær.
Peanutbutter i ønsket mængde
Hindbær og peanutbutter kommes på grøden (skal ikke blandes)
Karamelliserede valnødder til topping ~ crunchy og søde
I stedet for at drysse med nødder på toppen kan man erstatte med disse karamelliserede valnødder, som kommes oven på grøden inden bagning:
15 g valnødder
1 tsk sirup, jeg bruger zero salted caramel topping fra Bodylab men man kan bruge en hvilken som helst sirup, fx agave eller den helt almindelige fra Dansukker.
Bland toppingen sammen og fordel den på grøden og bag herefter grøden.