Disse cookies er bloggens “sundeste” (dvs. dem med lavest sukkerindhold) og samtidig ældstedatters yndlingscookies, fordi de er chewy med en lille sprødhed. Ældstedatter mener nemlig, at cookies skal være mere chewy end crunchy. Jeg synes, cookies skal være både-og, og med denne cookie har vi begge fået det, vi hver især bedst kan lide.

Uanset hvad er vi en cookieelskende familie, hvilket bloggens mange opskrifter på cookies vidner om.

 

Chocolate chip cookies (uden æg)
 
Mængde: 12 cookies
Ingredienser
  • 70 g sukker
  • 60 g brun farin
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 30 g smeltet smør
  • 50 g klumpfri æblemos
  • 1 tsk citronsaft
  • 60 g mørk chokolade, meget grofthakket
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 160 grader almindelig varme.
  2. Rør alle ingredienserne grundigt sammen i en skål ~ dejen er fast, det er meningen, hav tålmodighed med grydeskeen, dejen skal nok samle sig.
  3. Fordel dejen i 12 klumper på en bagepapirsbeklædt bageplade, og tril let disse klumper til kugler.
  4. Bag cookiesene ca. 15 minutter. De er færdige, når cookiesene er hævet op og begynder at falde ned igen. Cookiesene skal også være let gyldne.
  5. Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse.